Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 Menetjegyvásárlás:
A megállóhelyről utazók részére a MÁV-START. Zrt. menetjegyváltási lehetőséget biztosít pótdíj nélkül a megállóhelyen megálló személyszállító vonatok jegyvizsgálónál. Az épületben a pénztrár megszűnt!

 

Információnyújtás, tájékoztatás:
Esetenként az épületben működő egyesület  nyújt menetrendi információkat a Somogy megyei vasúthálózaton közlekedő járatokról.
Amennyiben az egyesület sem tud Önnek segíteni, úgy a MÁV Direkt telefonos ügyfélszolgálata készségesen áll rendelkezésére a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.
A vasúti személyszállítással kapcsolatos kérdéseit az
informacio@mav-start.hu e-mail címre is leírhatja.
A személyszállítás kedvezményeit és online  menetrendi keresőjét a http://www.mav-start.hu/index.php oldalon találja meg.


Váróterem:
A váróterem korlátozottan csak akkor vehető igénybe, ha az egyesület tagjai lent tartozkódnak a megállóhelyen. Más időpontokban a Váróterem nem vehető igénybe!

Vasúti Emlékmúzeum:
A megállóhely épületében található a Verebély László Vasúttörténeti Egyesület által bemutatott vasúti magángyűjtemény, amely a vasúti közlekedés szép oldalát mutatja meg a vasút iránt érdeklődőknek. Az állandó tártalon a magyar vasút mozdonyairól és vonatairól találhatóak képek, modellek  amely által figyelemmel kísérhető ezek fejlődéstörténete. A mozdonyfotók mellett kapott helyet egy működő H0-ás rendszerű terepasztal is, amelyen kicsinyített formában robognak a MÁV vonatai. A terepasztal mellett megtekinthetők különböző kiállított vasúti sapkák és egyenruhák, pálya- és járműalkatrészek, mozdony- és kocsigyártási, illetve tájékoztató- és iránytáblák is, továbbá lámpák, oklevelek, utazási igazolványok, menetrendkönyvek, utasításkönyvek és az egyéb vasúti témával foglalkozó kiadványok. A vasúti közlekedés mellett a kiállításon  harcijármű makettek is láthatók.  Amennyiben felkeltette érdeklődését a hangulatos "Vasúti Emlékmúzeum", úgy látogasson meg bennünket!

A kiállítás nyitva: Vasárnaponként 10:00-13:00-ig, illetve 14:00-17:00-óráig
December 27.-étől Január 2.-áig zárva tart!

Minden más időpontban telefonon történő előzetes egyeztetés szükséges!

A kiállítás jelképesen belépődíjas, erről részletes tájékoztatást talál kiállítás helyszínén, illetve az egyesület tagjai részletes tájékoztatást nyújtanak Önnek az alábbi elérhetőségek  valamelyikén:

Levelezési cím:
Kemenczei Róbert - Verebély László Vasúttörténeti Egyesület,
H-7400 Kaposvár, Kinizsi Lakótelep 42.

E-mail: verebelylaszlovte@vipmail.hu ,vlvte@freemail.hu

Telefonszámok:
Kemenczei Róbert elnök: 30-244-8188
Brolly Péter titkár: 20-447-7011
Erdős Kornél elnökhelyettes: 70-527-5410


Ingyenes parkló:
A megállóhely területén körülbelül nyolc személygépkocsi részére ingyenes, burkolt parkoló áll rendelkezésre. A parkolóban hagyott gépkocsikért a MÁV Zrt. és az egyesület felelősséget nem vállal, a gépkocsikat nem őrzik!